Campagne: #checkjezelf

De vraag
Wist je dat regelmatig je huid checken letterlijk je leven kan redden? De kans bestaat van niet, want meer dan de helft van de Nederlanders van 20 tot 50 jaar checkt zijn of haar huid te weinig of zelfs nooit op verdachte plekjes. Tóch is het van levensbelang: maar liefst 99% van de patiënten met melanoomkanker overleeft de ziekte door vroege opsporing. Oftewel, de hoogste tijd om Nederlanders bewuster te maken. Daarom ontwikkelde De Wolven in samenwerking met Operator Studios de campagne #checkjezelf voor Stichting Melanoom.

Onze acties

  • De campagnenaam #checkjezelf bedenken;
  • Een enquête instigeren via onderzoeksbureau PanelWizard. Dit onderzoek legde diverse mediawaardige resultaten bloot;
  • Publiciteit in de media
  • Content creëren voor de Facebookpagina en het Twitteraccount van Stichting Melanoom;
  • De Facebookpagina, het Twitteraccount en het Youtube-kanaal van Stichting Melanoom dagelijks actief beheren;
  • Het bereik van het campagnefilmpje via Youtube en Facebook boosten.

Het resultaat
De lancering van #Checkjezelf en de resultaten van het onderzoek waren goed voor een waar free publicity offensief. Enkele hoogtepunten:

Ruime aandacht voor het belang van de ‘zelfcheck’ en voor Stichting Melanoom in zowel RTL Late Night als het Algemeen Dagblad. Reportages over de campagne en de onderzoeksresultaten op NOS en RTL Nieuws. Melanoompatiënten vertelden hun ervaringsverhalen online op NOS op 3. Dit artikel werd ruim 100.000 keer gelezen en was het best gelezen verhaal die dag op de NOS app. En last but not least: een artikel op de voorpagina (evenals op pagina drie) van De Telegraaf.

De gezamenlijke free publicity waarde was ruim 450.000 euro. De campagnefilm werd bovendien via Facebook 172.000 keer bekeken en genereerde op Youtube ruim 143.000 views.