Van pianospelende honden naar een platencontract in New York

Componist en zangeres Bec Plexus (Brechtje van Dijk, 1993) bracht in april 2020 haar debuutalbum Sticklip uit. Een plaat met zang, drum, synthesizers en baanbrekende electronics à la Björk, Goldfrapp en Frank Zappa. Plexus is geen onbekende in de Nederlandse kunstmuziek. Ze studeerde Compositie aan het Conservatorium in Amsterdam, was met pianospelende honden te gast in televisieprogramma Vrije Geluiden en schreef een opera en composities voor onder andere het Nederlands Kamerkoor en Nieuw Ensemble. Met haar album Sticklip draait ze de rollen om: acht bekende componisten schreven de songs voor haar, waarna ze voor elk nummer passende musici zocht om het geluid compleet te maken.

Twee release shows stonden gepland tijdens Rewire Festival in Den Haag en bij Subbacultcha in nachtclub De School in Amsterdam. Helaas gooide COVID-19 roet in het eten. Dan maar online! Op Youtube en Facebook werd de ‘Bec Plexus’ 24h Livestream Release Party’ georganiseerd. De Wolven ondersteunde Plexus met het onder de aandacht brengen van haar eerste plaat!

Aanpak: persoonlijke mediabenadering 

Sticklip is een album met een verhaal. De eerste uitdaging was om dit verhaal op de juiste manier op papier te zetten. Voor de geplande release shows is een uitnodiging uitgestuurd en een week voordat het album officieel werd gelanceerd hebben we relevante media persoonlijk benaderd om het verhaal van Plexus te pitchen en is er een persbericht uitgestuurd.

Het resultaat zijn twee prachtige publicaties op VPRO 3voor12|3voor12, een artikel op nrc.nl en Gonzo(circus).

“Het was niet alleen Brechtje haar debuutplaat, maar ook mijn eerste keer dat ik de pr voor een artiest mocht doen. Ik heb een hoop geleerd en met iemand mogen samenwerken die ontzettend gepassioneerd is. Echt een tof project!”

Anne van den Nulft, pr-adviseur
Ook met de Wolven van idee wisselen over duurzaamheid binnen jouw bedrijf? Neem contact op met Anne