Verantwoord eropuit met de Natuurvrienden Fietsgids van Nivon

Hoewel voor vele de zomer van 2020 een vervelende nasmaak heeft, zijn we er van overtuigd dat het ons ook iets moois heeft gebracht: we zijn ons land extra gaan waarderen. Massaal zijn we op vakantie gegaan in eigen land, met tot gevolg dat het onmogelijk leek nog een fijne vakantieplek voor een betaalbare prijs te boeken. De Wolven had de eer de gouden tip te mogen delen: de Natuurvrienden Fietsgids van Nivon. Een groen en persoonlijk boekje met achttien korte en lange fietsroutes door heel Nederland. De routes verbinden de groen omgeven natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen van Nivon met elkaar, waardoor de gids zowel geschikt is voor dagtrips als fietsvakanties in eigen land.

KEYWORDS

Aanpak

We besloten een aantal maanden voor de lancering van de fietsgids alvast media met een lange aanlooptijd persoonlijk te benaderen. In veel magazines worden to-do tips gedeeld, voor deze rubrieken probeerde we de fietsgids te pluggen. Begin juni was de fietsgids officieel in de winkels te verkrijgen. Dit moment hebben we aangegrepen om naar relevante nieuwsmedia een persbericht uit te sturen. De behoefte aan lekker buiten zijn en op vakantie gaan in eigen land was op dat moment groot. Dit gebruikte we als relevant haakje om het nieuws te pitchen. Naast het benaderen van pers zijn we op zoek gegaan naar influencers die we in ruil voor content een weekendje kamperen konden aanbieden.

Resultaat

Van onder andere de Daily Green Inspiration, Barts Boekje, Noordhollands Dagblad en FietsActief tot Plus en Max magazine. Allen besteedden ze aandacht aan Nivon. De zusjes van Het Zero Waste Project en Kirsten en Erick van De Travelaar publiceerde beide een blog over hun verblijf bij Nivon.

“Nivon is een mooie organisatie om voor te werken. Naast een klein landelijk bureau wordt het geheel gerund door enthousiaste vrijwilligers. Dit zegt wat over hoe sterk mensen zich verbonden voelen met de organisatie. Iets dat bijzonder is in deze tijd. Nivon staat daarnaast voor samen ontdekken en dat is iets dat ik ook heb gemerkt in de samenwerking met Iris Vermaas. Je wordt gezien als part of the team en werkt op persoonlijk niveau samen. Ik hoop mij in de toekomst vaker in te mogen zetten voor Nivon.”

Anne van den Nulft, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.