Waste2Wear: publiciteit met duurzame boodschap

Hoe meer mensen weten dat je iets moois kunt maken van plastic flessen, hoe groter de vraag ernaar, hoe meer plastic we uit zee en vuilnisbelten kunnen halen om te recyclen, was de redenatie van Waste2Wear. En dus klopte het bedrijf bij De Wolven aan met de vraag: kunnen jullie ons ondersteunen in het genereren van naamsbekendheid voor Waste2Wear en het Ocean Plastic Project. In het Waste2Wear | Ocean Plastic Project partneren bedrijven om de oceanen schoon te maken. Onderdeel van het project is een samenwerking met zes grote retailers waaronder Wehkamp, Joolz, Claudia Strater en Oilily. Bijna 600.000 flesjes zijn uit de oceaan gehaald en 1.400.000 flesjes uit de vuilstortplaats om onder andere jassen, jurken en kussenslopen te maken voor de herfst/wintercollecties van deze merken.  

Aanpak: kennis van uiteenlopende media

Een interessant onderdeel van het Waste2Wear | Ocean plastic Project was de samenwerking tussen de grote retailketens. Dit nieuws was niet alleen interessant voor mode-media maar ook voor lifestyle, nieuws-, duurzame en ondernemersmedia. De verschillende soorten media zijn met een op maat gemaakt verhaal benaderd waarbij de insteek elke keer werd aangepast aan de interesse van de bijbehorende doelgroep van het medium. Ook werkte De Wolven samen met online marketingbureau Digital Movers om de gegenereerde publiciteit om te zetten in conversie naar de website.

Resultaat mediabenadering: tientallen publicaties

Niet alleen werd directeur Monique Maissan veelvuldig geïnterviewd (waaronder Trouw, BNR, Duurzaam Bedrijfsleven) ook verschenen er publicaties en items op RTL Z, RTL Nieuws, Textilia, Bright, Fashion United, Retail Detail, Duurzaam Ondernemen, radioprogramma Evers Staat Op en Sprout.

“Duurzame bedrijven die de wereld een stukje mooier (en schoner) willen maken; daar gaat ons Wolven-hart sneller van kloppen. Waste2Wear hebben we goed kunnen helpen door kritisch te zijn op de juiste media-insteek. Het bedrijf heeft veel interessante dingen te vertellen, maar we hebben gefilterd en gefocust op één duidelijke boodschap. Door een helder verhaal over te brengen richting de verschillende soorten media met een op maat gemaakte insteek die past bij hun achterban, wisten we goed te scoren. Maatwerk dus!"

Marre de Visser, senior pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.