Nieuws

Circl-podcast activeert om volgende duurzame stap te zetten

10 januari 2019

Deze maand in teken van de Week van de Circulaire Economie

De Circl-podcastreeks staat deze maand in het teken van de Week van de Circulaire Economie. Circl, hoofdkwartier van de vierde editie van de Week, neemt de luisteraar mee naar verschillende evenementen en laat experts aan het woord. De nieuwste aflevering over duurzame stappen zetten staat vandaag online. Aan tafel: Marjolein Verkerk (bol.com) en Geanne van Arkel (Interface). De serie wordt gemaakt in samenwerking met vaste pr-partner De Wolven.

De volgende stap
Bij Circl vinden deze week ruim 25 evenementen plaats gericht op het zetten van de volgende stap in circulair ondernemen. Podcast-host Rose-Ann Lum Chou interviewt ondernemers, wetenschappers en creatievelingen die op hun eigen manier bijdragen aan een duurzame wereld en circulariteit in de praktijk brengen. Wat zijn de drijfveren achter deze duurzame ambities? Hoe zorg je voor een beweging – intern en binnen de rest van de keten? Waar liggen kansen? Wat zijn belemmeringen en mogelijkheden om uiteindelijk samen de circulaire transitie te versnellen? En wat kunnen wij van ze leren? Je hoort het in de nieuwe Circl-podcastreeks.

Aflevering 4 – Marjolein Verkerk (bol.com) en Geanne van Arkel (Interface) over duurzame stappen zetten
Wie bol.com hoort, denkt niet meteen aan duurzaamheid. Toch is deze webwinkel op allerlei manieren bezig om een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst. Het doel is dat consumenten in 2025 volledig klimaatneutraal moeten kunnen winkelen bij bol.com. Marjolein Verkerk, verantwoordelijk voor o.a. duurzaamheid en communicatie bij bol.com, legt uit. Ook aan tafel ‘MVO manager van het jaar’: Geanne van Arkel, Head of Sustainable Development bij Interface. “Wij hebben altijd 100 procent of 0 procent doelstellingen. Lekker makkelijk”, aldus Geanne.

Aflevering vier van de Circl-podcast is vanaf vandaag te beluisteren op iTunes en Spotify. In de volgende aflevering alles over de noodzakelijke veranderingen binnen de mode-industrie. Over het teweegbrengen van gedragsverandering bij consumenten en oplossingen voor de enorme kledingoverschotten in de mode-industrie.

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer