Nieuws

Designbureau Beautiful Minds, strateeg Ezra van Tiel en communicatiebureau De Wolven ontwikkelen WatZr-campagne

08 juni 2021

Inwoners Noord-Holland worden een jaar lang aangemoedigd tot het nemen van maatregelen die bijdragen aan klimaatadaptatie en een duurzame waterketen

Met het verspreiden van duizenden bloemzaadbommetjes in 28 gemeenten in Noord-Holland is vandaag de WatZr-campagne gelanceerd. De campagne is een initiatief van Samen blauwgroen: een samenwerking van 28 gemeenten in Noord-Holland,  Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, PWN en de provincie Noord-Holland. Het doel is inwoners aan te zetten tot watZrs: kleine, simpele acties in en om het huis die opgeteld het risico op wateroverlast, watertekort en hittestress verminderen en bijdragen aan een duurzame waterketen. De campagne is ontwikkeld door het Amsterdamse designbureau Beautiful Minds, strateeg Ezra van Tiel en pr- en communicatiebureau De Wolven.

Hieronder een overzicht van de MVO-initiatieven die bol.com in 2020 heeft gerealiseerd, verdeeld over drie pijlers.

De campagne is het resultaat van een eerste samenwerking tussen de bureaus. Beautiful Minds is verantwoordelijk voor het concept en de visuele uitwerking, Ezra van Tiel is als communicatiestrateeg betrokken en De Wolven is verantwoordelijk voor alle pr en social media uitingen. De WatZr-campagne bestaat uit een website met informatie, inspiratie en tips en een Instagram-account. Ook komt er een toolkit met daarin campagnemateriaal om zelf aan de slag te gaan, zodat de bewoners direct geactiveerd worden. De campagne is zo ontwikkeld dat alle betrokken partijen de campagne zelf, lokaal uit kunnen rollen en bewoners kunnen inspireren en aanzetten tot het nemen van watZrs.

Kleine acties tegen klimaatverandering

Een verdroogde tuin, ondergelopen kelders of een overstromend riool: allemaal gevolgen die we regelmatig ervaren door steeds extremere weersomstandigheden. Gemeenten, het waterschap en PWN nemen maatregelen om dit tegen te gaan, maar voor deze inzet is ook bewustwording en actie van bewoners zelf nodig: ongeveer de helft van het oppervlak in stedelijk gebied is privé-terrein. Daarom roept collectief Samen blauwgroen bewoners op tot het nemen van watZrs: kleine en simpele acties in en om het huis die bijdragen aan het verminderen van de hittestress, wateroverlast en watertekort én aan een duurzame waterketen. Het komende jaar worden binnen de campagne vier thema’s onder de aandacht gebracht: de campagne start met hittestress en droogte, en vervolgens is er aandacht voor de thema’s wateroverlast, schoon riool en tijd voor de tuin.

Een watZr

Een watZr kan van alles zijn: bijvoorbeeld één tegel in de tuin vervangen door een plantje, regenwater opvangen en bewaren voor een drogere periode, of het gebruik van een gieter in plaats van een sproeier op warme dagen.

Benieuwd hoe je kunt bijdragen? Kijk op watZr.nl

MEER NIEUWS

09-11-2022

Online marktplaats refurbed breidt productaanbod in Nederland uit met refurbished gameconsoles

Lees meer
08-11-2022

Mascha Halberstad wint Burny Bos Eigenwijsprijs 2022

Lees meer
08-11-2022

Nederlandse energiecoöperaties slaan handen ineen om energiesituatie huishoudens te verbeteren

Lees meer
03-11-2022

Boeklancering ‘Ik wil je iets vertellen’: Een prentenboek dat kinderen helpt praten over nare ervaringen

Lees meer
03-11-2022

Museumnacht Amsterdam zet dit jaar meer in op inhoudelijk programma

Lees meer