Nieuws

Expositie ‘Meat the Future’ in Cube design museum

14 oktober 2016

De expositie ‘Meat The Future’ neemt de toekomst van vleesproductie en -consumptie onder de loep. Wanneer de groei van de wereldbevolking zich voortzet, wordt de huidige manier van vleesconsumptie en -productie onhoudbaar. ‘Meat the Future’ presenteert de actuele situatie, mogelijke alternatieven voor vlees en gaat dieper in op een controversieel alternatief: kweekvlees. De expositie is tot en met 11 juni 2017 te bezoeken in het Cube design museum te Kerkrade dat hiervoor samenwerkte met Koert van Mensvoort (Next Nature Network) en professor Mark Post, de man achter de eerste kweekvleesburger.

Cube design museum wil met de expositie consumenten een platform bieden waar ze kennis en inzicht op kunnen doen over kweekvlees en daarnaast kunnen discussiëren en reflecteren op alternatieven voor vleesproductie.

In de toekomst mogelijk op ons bord
In de tentoonstelling ‘Meat The Future’ laten dertig verschillende modellen van kweekvleesgerechten zien wat in de toekomst mogelijk op ons bord kan belanden. Deze gerechten zijn opgedeeld in vier secties. Iedere sectie verkent een kwestie, waarin kweekvlees een rol kan spelen: de behoefte aan duurzame productie, het voorkomen van voedseltekort, het vermijden van dierenleed en het opdoen van nieuwe eetervaringen. Door de manier van productie biedt kweekvlees namelijk meer mogelijkheden van vleesconsumptie, dan de huidige manier van vleesproductie.

Wat: ‘Meat The Future’
Waar: Cube design museum, museumplein 2 Kerkrade
Wanneer: vanaf heden tot en met 11 juni 2017
Prijs: vanaf 9,90,- euro

Website: http://www.cubedesignmuseum.nl

Voer voor discussie:
Bezoekers en geïnteresseerden kunnen hun mening laten horen door online te reageren op de stelling: ”Ik eet kweekvlees in 2028.” Website: http://meat-the-future.com/stelling-kweekvlees-2028/

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer