Nieuws

Het Grote Nederlandse Fiets Onderzoek van Bicycling en Strava

01 juni 2017

Zeeuwen fietsen het snelst, Limburgers het verst

De Nederlandse man rijdt gemiddeld 50,9 kilometer per keer als hij op zijn racefiets klimt. De Zeeuwen fietsen het snelst (25,9 km/u) en Limburgers het verst (53 km). Dit blijkt uit het Grote Nederlandse Fiets Onderzoek van het nieuwe fietsplatform Bicycling, uitgevoerd door Strava.

Strava is het sociale netwerk voor sporters. ’s Werelds populairste app voor fietsers en hardlopers houdt onder meer afgelegde afstand, tijd en hoogteverschillen bij. Exclusief voor Bicycling heeft Strava de meest opvallende Nederlandse fietsfeiten van het afgelopen jaar op een rij gezet. Deze cijfers zijn gebaseerd op de actieve Strava-leden in ons land. Dat zijn er een kleine miljoen.

Limburg op kop
Uit de gegevens van de Strava blijkt dat de Nederlandse man gemiddeld 50,9 kilometer per keer fietst. Tijdens die rit is zijn gemiddelde snelheid 26,9 km/u. Per jaar rijdt hij een totale afstand van 709,7 kilometer. De Nederlandse vrouw legt per rit gemiddeld 39,8 kilometer af, met een snelheid van 21,4 km/u. Het aantal afgelegde kilometers per jaar is 367,7 kilometer.

Wielrenners uit Zeeland fietsen met een gemiddelde van 25,9 km/u het snelst, op de voet gevolgd door renners uit Zuid-Holland en Flevoland. Coureurs uit Overijssel zijn met 23,6 km/u het langzaamst. Limburgse wielrenners rijden gemiddeld het verst. Per fietsrit legt de Limburger 53 kilometer af. Groningers trappen gemiddeld maar 38 kilometer weg. De tien meest bereden fietsplekken in Nederland liggen in Limburg. Alle tien de trajecten liggen op de route van de Amstel Gold Race. En dat zal geen toeval zijn. Neerlands enige klassieker is een grote inspiratiebron voor de fietser.

Bicycling
De eerste Nederlandse editie van Bicycling ligt nu in de winkel. Het magazine verschijnt vier keer per jaar. Ook is er een online platform. Hoofdredacteur is topwielrenner Laurens ten Dam. ‘Dit is een kans die ik niet wilde missen. Ik kan zo Nederland deelgenoot maken van de liefde voor de fiets en alles eromheen.’

Bicycling brengt nieuws over de gewone fietsers en hun bijzondere verhalen. Maar ook over voeding, body & mind en de laatste trends. Met diepgang en met humor. Bicycling richt zich op de sportieve, zelfverzekerde fietser met een afwisselend leven.

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer