Nieuws

Pararius stelt website ook open voor koopwoningen

07 juni 2017

Pararius, de grootste huurwoningsite van Nederland, opent zijn deuren voor de koopmarkt. Daarmee wordt de totale Nederlandse woningmarkt met één onafhankelijk platform bediend. Makelaars kunnen koopwoningen gratis plaatsen, waardoor ze besparen op plaatsingskosten. Voor huizenzoekers is het aanbod eveneens gratis toegankelijk. Pararius beoogt op deze wijze gestaag verder te groeien door de niche huurwoningen in de vrije sector aan te vullen met koopwoningen.

“Pararius is een snelgroeiende website die sinds 2006 zeer succesvol is in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op het gebied van huur”, zegt Jasper de Groot, directeur van Pararius. “Met ruim 1,5 miljoen bezoekers per maand zijn we nu al het op één na grootste woningplatform van Nederland. Stel je eens voor wat een krachtig platform als het onze kan betekenen voor de koopmarkt en de huisvesting in Nederland.”

Onafhankelijke speler 
Pararius is een volledig onafhankelijk platform. “Alle makelaars in Nederland kunnen hun koopaanbod gratis plaatsen zonder dat er makelaars worden bevoordeeld. Zo profiteren zowel vastgoedprofessionals als kopers. Pararius heeft een goede verstandhouding met aangesloten makelaars hoog in het vaandel staan. Hierdoor biedt de website al jaren een actueel aanbod van goede kwaliteit en hoge bezoekersaantallen”, zegt De Groot. “Als online woningplatform is het lastig om de juiste balans te vinden tussen de belangen van de consument en de makelaar. Andere huizensites maken daarin vaak de verkeerde keuzes en proberen enerzijds de makelaar aan zich te binden, maar melden anderzijds aan de consument dat een makelaar overbodig is. Dit leverde sites zoals Jaap.nl, die op deze wijze concurreren met de makelaardij, veel kritiek van makelaars op.”

Kosteloos aansluiten
De nieuwe koopsectie is volop in ontwikkeling: “We zijn gestart met het koopaanbod in een bètaversie op onze website. We zien geweldige mogelijkheden in het combineren van onze kennis, waardoor we een hoogwaardige service kunnen realiseren.” Anders dan bij de huurwoningsectie, kunnen makelaars gratis gebruikmaken van het koopplatform.

Toekomstplannen 
Met het toevoegen van koopwoningaanbod maakt Pararius werk van zijn ambitie om te groeien. Na het succes van Pararius op de huurmarkt was het toevoegen van een koopsectie een logische vervolgstap: “We hebben de kennis, de ervaring en een groot bereik”, zegt De Groot. “We zullen met name op het gebied van marktinformatie technologische innovatie brengen en waardevolle tools ontwikkelen voor makelaar en consument. Daarnaast willen we woningaanbod presenteren dat niet op andere websites te vinden is.”

Makelaars sluiten zich aan
Nederlandse makelaars steunen de nieuwe stap van Pararius. Rob Overduin, operationeel manager VastgoedPRO, de beroepsvereniging voor Nederlandse vastgoedprofessionals: “VastgoedPRO is blij met het initiatief van Pararius en biedt als eerste branchevereniging al haar koopaanbod aan op het platform.”

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer