Nieuws

Kvik’s nieuwste keuken Veda combineert Deens design en gerecyclede materialen

03 augustus 2021

Een stap dichterbij klimaatpositief in 2025

Dit najaar introduceert de Deense keukenfabrikant Kvik haar tijdloze keukenontwerp Veda in een nieuw duurzaam jasje en in vijf sfeervolle tinten die geïnspireerd zijn op de Deense natuur. Het design is minimalistisch, elegant én ontworpen met oog voor het klimaat. De keuken bestaat voor 40% uit gerecyclede materialen, waaronder gerecycled MDF, een primeur in de keukenbranche. Daarbij kunnen de materialen voor 84% gerecycled worden. Hoewel Kvik nu al CO2 positief produceert, brengt dit de keukenfabrikant een stap dichter bij haar ambitie om in 2025 in samenwerking met alle leveranciers volledig CO2 positief te zijn. Naast Veda brengt Kvik vier handgreepstijlen en een nieuwe collectie accessoires uit om de Veda-keuken mee te personaliseren. 

Van lineair naar circulair
Claus Johnsen, Head of Category Management & Design bij Kvik: “Door nieuwsgierig en innovatief te zijn, vinden we steeds duurzamere materialen en manieren om te produceren. Producten die we vandaag op de markt brengen, moeten bestaan uit materiaal dat we morgen opnieuw kunnen gebruiken. Afval dat niet hergebruikt kan worden, is geen optie meer. Zo willen we de overgang van lineair naar circulair design versnellen.”

Primeur in keukensector: gerecycled MDF
Alle keukenkasten van Veda bevatten een gloednieuw product binnen de keukenbranche: gerecycled MDF. Een uniek materiaal waarmee Kvik het aandeel gerecyclede materialen in al haar producten in een hoog tempo vergroot. Naast het gebruik van gerecyclede materialen, kan een groot deel van de Veda-keuken na afloop weer gerecycled worden. Voor de houten varianten is dit voor 99% mogelijk, voor de overige varianten geldt een percentage van 84%. Dit is inclusief kasten, plinten, fronten en laminaat werkblad en exclusief spoelbak, kraan en apparatuur.

De nieuwe Veda-keuken is beschikbaar in vijf verschillende kleuren en afwerkingen: Clean white, Light grey, Mossy green, Dark oak en Light oak. De Veda met licht en donker eiken fronten bestaat voor 51% uit gerecyclede materialen, de overige varianten bevatten 40% gerecyclede materialen. Dankzij aanpassingen die Kvik continue doorvoert samen met haar leveranciers, zal het aandeel gerecyclede materialen blijven toenemen. Zo zal de Veda Clean White in 2022 voor 57% uit gerecyclede materialen bestaan.

Beeld: Het aandeel gerecycled materiaal van Veda in de kleuren: Clean White, Light Grey, Mossy Green met MDF-fronten, inclusief kasten, plinten, fronten en laminaat werkblad
Beeld: Het aandeel gerecycled materiaal van Veda met Light en Dark Oak fronten, inclusief kasten, plinten, fronten en laminaat werkblad

Nieuwe accessoires en handgrepen
Samen met Veda brengt Kvik vier nieuwe handgreepstijlen uit. Deze stijlen hebben de naam Modern, Minimalistic, Industrial en Classic. Ook lanceert Kvik een nieuwe collectie accessoires, waaronder haakjes en een bijpassende mengkraan in vier verschillende kleuren. Hierdoor kunnen klanten hun eigen gepersonaliseerde, duurzame keuken creëren. De collecties omvatten drie loodvrije messing handgrepen en verschillende Cradle to Cradle-gecertificeerde handgrepen.

Vanaf september 2021 is Veda in alle winkels van Kvik verkrijgbaar.

MEER NIEUWS

09-01-2024

Patagonia Worn Wear tour keert terug naar sneeuwbestemmingen in Europa

Lees meer
09-01-2024

Kvik introduceert designkeuken Noliam in arizona beige en wood

Lees meer
18-12-2023

VPRO Cinekid Top 100 beste jeugdfilms 2023 bekend

Lees meer
15-12-2023

ScaleUp Dashboard 2023: voor het eerst in jaren weer meer snelgroeiende bedrijven in Nederland

Lees meer
13-12-2023

Proef de feestdagen bij Batavia Stad

Lees meer