Nieuws

Online marktplaats refurbed breidt productaanbod in Nederland uit met refurbished gameconsoles

09 november 2022

“Een les voor de volgende generatie”

Refurbed, een van de snelst groeiende online marktplaatsen voor refurbished elektronische apparaten in Europa, biedt in Nederland vanaf nu ook refurbished gameconsoles aan. De nieuwe productcategorie is een aanvulling op het huidige aanbod, met onder andere laptops, telefoons, smartwatches en headphones. Gameliefhebbers kunnen nu refurbished gameconsoles en handhelds aanschaffen zoals Playstation 4, Xbox 360, Nintendo Wii U en Nintendo DS en de daarbij behorende accessoires. Naast de bekende gameconsoles en handhelds van deze tijd biedt het bedrijf ook refurbished retro uitgaves van bijvoorbeeld de Nintendo NES (zie foto). Recentelijk breidde refurbed het assortiment al uit met refurbished huishoudelijke apparatuur en keukenapparatuur. Het bedrijf wil met deze uitbreidingen de bijdrage aan een duurzame economie vergroten door de hoeveelheid e-waste terug te dringen en de verspilling van grondstoffen tegen te gaan.

Boodschap aan volgende generatie
Refurbed wil (Nederlandse) consumenten een duurzaam alternatief bieden bij de aankoop van elektronische apparaten in zo veel mogelijk verschillende productcategorieën. Kilian Kaminski, één van de drie oprichters van refurbed: “Er worden al jaren refurbished telefoons en laptops verkocht, maar er zijn nog zoveel andere elektronische apparaten die na het refurbishproces weer zo goed als nieuw zijn. In het geval van refurbished gameconsoles is het ook een les aan de volgende generatie, aangezien een groot deel van de jongeren er gebruik van maakt. Het is goed om hen al op jonge leeftijd te leren dat elektronische apparaten hergebruikt kunnen worden en dat dit de norm moet worden.”

E-waste: een grote vervuiler van onze kostbare aarde
In 2019 was er maar liefst 53,6 miljoen ton aan e-waste. Dit staat gelijk
aan 7.432 Eiffeltorens, 292.000 jumbojets of 362.000.000 Iphones. Met
het reviseren, ofwel refurbishen, van elektronica kunnen we de hoeveelheid e-waste terugdringen, door bij gebruikte elektronische apparaten de oude onderdelen te vervangen en de onderdelen die nog voldoen te hergebruiken. Het uitbreiden van het assortiment naar andere productcategorieën door refurbed levert daar een bijdrage aan.

Krachten bundelen – samen voor een betrouwbare industrie
Samen met andere EUREFAS-leden (de European Refurbishment Association) zet refurbed zich in voor een betrouwbare industrie. Door krachten te bundelen en kwaliteitsrichtlijnen voor de gehele branche op te stellen, wil het initiatief het vertrouwen van de consument in refurbished elektronische apparaten vergroten en twijfels over kwaliteit wegnemen. Met als doel bij te dragen aan de beweging richting een volledig circulaire economie waarin refurbished de norm wordt.

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer