Campagne: #checkjezelf

Categorie
Cases
Over dit project

Stichting Melanoom
#Checkjezelf campagne en social media

De vraag

‘Een zo groot mogelijke groep mensen ervan bewust maken dat regelmatig je huid controleren letterlijk je leven kan redden’. In samenwerking met Operator Studios ontwikkelden wij daarom de campagne #Checkjezelf.

Operator Studios creëerde de video ‘How to check out a guy in 20 seconds’. Hierin nodigt een schaars gekleed, mannelijk topmodel de kijker uit om goed zijn lichaam – waarop een verdachte moedervlek verstopt zit – te inspecteren. De Wolven bracht de campagne bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht.

Onze acties

  • Het bedenken van de campagnenaam #Checkjezelf
  • Het instigeren van een enquête via onderzoeksbureau PanelWizard. Dit onderzoek legde diverse mediawaardige resultaten bloot
  • Publiciteit in de media
  • Het creëren van content voor de Facebookpagina en Twitteraccount van Stichting Melanoom
  • Het dagelijks actief beheren van de Facebookpagina, het Twitteraccount en het Youtube-kanaal van Stichting Melanoom
  • Het boosten van het bereik van het campagnefilmpje via Youtube en Facebook

Het resultaat

De lancering van #Checkjezelf en de resultaten van het onderzoek waren goed voor een waar free publicity offensief. Enkele hoogtepunten:

Ruime aandacht voor het belang van de ‘zelfcheck’ en voor Stichting Melanoom in zowel RTL Late Night als het Algemeen Dagblad. Reportages over de campagne en de onderzoeksresultaten op NOS en RTL Nieuws. Melanoompatiënten vertelden hun ervaringsverhalen online op NOS op 3. Dit artikel werd ruim 100.000 keer gelezen en was het best gelezen verhaal die dag op de NOS app. En last, maar zeker not least: een artikel op de voorpagina (evenals op pagina drie) van De Telegraaf.

Alle publiciteit kende een gezamenlijke free publicity waarde van ruim 450.000 euro. De campagnefilm werd bovendien via Facebook 172.000 keer bekeken en genereerde op Youtube ruim 143.000 views.