Een perstraject om je vingers bij af te likken: Banketbakkerij Arnold Cornelis bestaat 50 jaar

KEYWORDS

Banketbakkerij Arnold Cornelis bestond in 2020 maar liefst 50 jaar. Sinds 1970 maakt en verkoopt de Amsterdamse banketbakkerij ambachtelijke delicatessen in de eerste vestiging op de Van Baerlestraat. Dezelfde lekkernijen worden ook in het monumentale pand op de Elandsgracht en op de nieuwste locatie op de Van der Hooplaan in Amstelveen verkocht. In Amsterdam en omstreken staat Arnold Cornelis bekend om de yogataart die volgens geheim recept al decennia gemaakt wordt en aanmerkelijk minder calorieën bevat. Het jubileum wordt gevierd met een eigen glossy, waarin trouwe klanten kunnen lezen over de geschiedenis van het bedrijf en een kijkje in de keuken van de bakkers krijgen. Aan De Wolven de taak om dit verukkelijke nieuws onder de aandacht te brengen.

 

Samen met vormgever Cabbage en Sandra Cornelis hebben wij nagedacht wat er in de glossy moest komen. Een stukje geschiedenis natuurlijk, een – letterlijk – kijkje in de keuken én een primeur: de bakker kondigde namelijk aan dat het zou starten met vegan gebak. Ook bakkers moeten met hun tijd meegaan, en als iemand het kan lukken om vegan gebak lekker te maken is het Arnold Cornelis wel.

Ook was De Wolven verantwoordelijk voor het perstraject rondom de lancering van het magazine. Dit resulteerde in mooie publicaties in Het Parool, lokale media in Amstelveen en De Telegraaf.

‘Al op mijn eerste dag van De Wolven had ik door dat er regelmatig lekkere dingen bij banketbakkerij Arnold Cornelis gegeten werd op kantoor. Toen zij ons benaderden voor een samenwerking sprongen we een gat in de lucht. Mooi om dit familiebedrijf in het zonnetje te kunnen zetten tijdens hun jubileumjaar, dat helaas niet uitbundig gevierd kon worden door de coronapandemie.’

Steff van Dorp, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.