KadS [Kunst aan de Schinkel] en ‘de magie van ontmoeting’

KadS [Kunst aan de Schinkel] is een tweejaarlijkse kunstmanifestatie die plaatsvindt in de openbare ruimte van de Schinkelbuurt in Amsterdam, georganiseerd door de Soledad Senlle Art Foundation. Dit jaar werd daar het Vondelpark aan toegevoegd en vond het plaats van 25 juli t/m 5 september 2021. Het thema van deze editie was ‘de magie van ontmoeting’ en bleek dus ontzettend actueel, al was deze grappig genoeg al vastgesteld voor het uitbreken van de pandemie. Kunstenaars trokken de buurt in en kozen zelf de locatie voor hun kunst. De kunstvormen die werden tentoongesteld varieerden van fysieke kunstwerken tot dansperformances en van voorgedragen gedichten tot een commune met Arnon Grunberg waarbij zelfs een nieuwe religie werd gevormd. Aan De Wolven de taak om KadS aan publiciteit in de media te helpen. Een belangrijke opdracht na een zware periode voor de culturele sector.

 

KEYWORDS

Aanpak:

Na het bestuderen van het programma hebben we ervoor gekozen om twee persberichten te versturen. Het eerste bericht over de commune met Arnon Grunberg, de inschrijvingen daarvoor en de aftrap van de kunstmanifestatie. Het tweede bericht ging over KadS zelf, met een randprogrammering en een beschrijving van de kunstenaars en hun kunstwerken. Beide persberichten werden breed uitgestuurd naar landelijke en lokale media. Daarna hebben we cultuurredacties, lokale media, kunstbladen en freelance kunstbloggers persoonlijk benaderd.

Resultaten:

Het breed uitgestuurde persbericht over de commune resulteerde in een interview in het Reformatorisch Dagblad met Arnon Grunberg. De insteek is een gesprek over religie, het kwaad en de commune. Verder zijn er mooie publicaties verschenen in Het Parool en FD.Persoonlijk.

“Een bijzonder en belangrijk project, omdat de culturele sector natuurlijk alle aandacht kan gebruiken en de mensen van Soledad Senlle Art Foundation zo naar dit evenement hadden toegeleefd. De coronamaatregelen maakte het een extra uitdaging: er moest constant snel geschakeld worden en gezocht worden naar oplossingen. Maar het plezier waarmee dit werd aangepakt maakte het een hele fijne samenwerking met mooie resultaten.”

Mats Hopstaken, communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.