Social media campagne: Iedereen aan het woord

De vraag
Van een Limerickwedstrijd tot een workshop creatief schrijven: de Week van het Nederlands staat jaarlijks weer bol van de taalactiviteiten. Om de Week in het zonnetje te zetten, vroeg de Taalunie ons een social mediacampagne te ontwikkelen. Het doel? Meer engagement en bereik genereren op hun Facebookpagina in aanloop naar de Week.

Onze acties
We creëerden een campagne die geheel in het teken stond van de bestaande slogan: iedereen aan het woord. Elke week kwam een ander taalthema aan bod, van grappige kinderuitspraken tot lievelingswoorden en oer-Hollandse gezegdes. Naast prikkelende content maakten we ook filmpjes, passend bij het thema. Bekende Nederlanders en een Vlaming vertelden hun taalanekdote en gaven daarbij het startsein aan de kijker om ook zijn of haar verhaal te delen.

Het resultaat
Het organisch bereik is tijdens de campagneperiode van september tot oktober gemiddeld gestegen met 400%. Een aantal posts werd daarnaast nog verder ‘geboost’ met een klein budget, waardoor het bereik een extra impuls kreeg. Daarbij ging het gemiddeld aantal reacties op de berichten omhoog met 500%. Missie geslaagd!

PS Check de campagnefilmpjes hieronder.