Nieuws

M-ODE en Circl brengen slow fashion en innovaties uit de mode-industrie

04 januari 2019

16 januari: fashionshow, workshops, talks, circulaire fashion markt

Op woensdag 16 januari staat Circl in het teken van slow fashion en innovaties uit de mode-industrie. Samen met M-ODE brengt het circulaire paviljoen een compleet programma rondom duurzame ontwikkelingen in de mode. Start de dag met het Fashion Forward ontbijt waarbij de faalverhalen van modemerken worden uitgelicht. Praat tijdens de lunchsessies mee over de veranderingen en uitdagingen in de mode-industrie. Laat je inspireren door innovatieve mode van hergebruikte materialen tijdens de slow fashion show: Still Life. Shop bij circulaire fashion initiatieven en ontdek deze dag hoe je zelf duurzame modekeuzes kunt maken.

Dit evenement is onderdeel van de Week van de Circulaire Economie (14 – 18 januari). Bij Circl, hoofdkwartier van de vierde editie, vinden een week lang evenementen plaats gericht op het zetten van de volgende stap in circulair ondernemen. Check de website van Circl voor het volledige programma.

Fashion Forward Breakfast – Fashion Fails
Woensdag 16 januari – 08.00 – 09.30 uur | gratis toegang

Steeds meer merken slaan een groene richting in. Maar een eerlijk modemerk tot een groot succes maken is zo makkelijk nog niet. Wat als je net té vooruitstrevend bent, of als het duurzame materiaal uit elkaar valt voordat de klant het überhaupt gedragen heeft? Tijdens Fashion Forward Breakfast vertellen Christiaan Maats – oprichter van OAT Shoes, en Sivan Breemhaar – oprichter van Afriek, over de harde, leerzame en soms hilarische lessen die ze leerden als groene ondernemers.

Fashion Lunch Sessies:
Woensdag 16 januari 12.00 – 13.30 uur | gratis toegang

Maak een keuze uit drie interessante lunchsessies over de veranderingen en uitdagingen in de mode-industrie.

  1. Van fast naar fair; over de reis van een kledingstuk, van fabriek tot in je kledingkast.
  2. #Lesswaste; over hoe we ons afgedankt textiel een tweede leven geven.
  3. Branding for Change; over campagnes die de modewereld in beweging krijgen. Wat zijn de do’s en dont’s?

Slow Fashion show: Still Life
Woensdag 16 januari, 17.00 – 20.00 | gratis toegang

Op woensdagavond kun je de nieuwe collectie Still Life van designer Jessica van Halteren bewonderen bij de Slow Fashionshow. Met gedragen en afgedankte kleding als startpunt geeft ze een nieuwe kijk op mode en een kritische reflectie op het huidige systeem. Voorafgaand aan de show kun je in gesprek met fashionpioniers over nieuwe manieren van ontwerpen en produceren in de kledingindustrie. Na afloop kun je in Circl shoppen bij circulaire fashioninitiatieven zoals Kloffie Markt en Lebl Denim. Laat je inspireren door fashion van hergebruikte materialen en ontdek hoe je zelf duurzame modekeuzes kunt maken!

Wil je een van de evenementen bijwonen?
Aanmelden voor Fashion Forward Breakfast, Fashion Lunch sessies of Slow Fashionshow is gratis en kan via circl.nl. Hier is ook het hele programma in te zien.

MEER NIEUWS

01-03-2024

De Wolven zoekt een pr- en communicatieadviseur

Lees meer
09-01-2024

Patagonia Worn Wear tour keert terug naar sneeuwbestemmingen in Europa

Lees meer
09-01-2024

Kvik introduceert designkeuken Noliam in arizona beige en wood

Lees meer
18-12-2023

VPRO Cinekid Top 100 beste jeugdfilms 2023 bekend

Lees meer
15-12-2023

ScaleUp Dashboard 2023: voor het eerst in jaren weer meer snelgroeiende bedrijven in Nederland

Lees meer